Fòrum dels barris

L’Associació Indivisibles, l’Associació de Dones Africanes de Tarragona, l’Associació Blvck Pvper i la Xarxa Antiracista s’uneixen per a activar la solidaritat organitzativa 

Un dels reptes actuals del teixit associatiu antiracista a la ciutat són les barreres d’accés al finançament amb recursos públics. Malgrat que aquesta realitat podria veure’s com una oportunitat per a tenir total independència a l’hora de treballar, també implica que aconseguir els seus objectius comporti el doble de temps. Per això és clau per a les organitzacions antiracistes treballar des de la cooperació i la col·laboració. 

En aquest sentit, Fòrum dels Barris ha organitzat la primera trobada Resistència Econòmica i Antiracista amb 4 entitats de base comunitària i amb l’objectiu d’establir estratègies de cooperació i col·laboració que els permeti no només arribar a presentar-se a convocatòries de finançament públic, sinó també compartir recursos materials i immaterials i la possibilitat de crear un fons per a autofinançar les seves iniciatives. 

De la trobada ha sortit un document amb acords entre les organitzacions que s’activa amb la solidaritat i la posada en marxa de processos comunitaris que s’impulsaran des de finals d’aquest estiu. Així mateix, dues de les entitats compartiran un local en a la zona de la Part Baixa de Tarragona i que, properament s’inaugurarà. 

La trobada també els ha permès conèixer en profunditat les estratègies internes de cada entitat i estrènyer llaços, a més a més d’establir un full de ruta sobre  com les organitzacions que tenen més experiència poden donar suport a les més noves.